vineri, 24 ianuarie 2020

13 modalități de a folosi uleiul de jojoba în rutina ta de frumusețe


Știți despre uleiul de nucă de cocos și argan, dar ați încercat jojoba (pronunțat ho-ho-buh)? Derivat din sămânța arbustului de jojoba - găsit în Arizona sau sudul Californiei, acest ingredient natural este ambalat cu vitamine E și B, împreună cu minerale precum cuprul și zincul, ceea ce îl face un tratament hrănitor pentru piele și păr. Intrigat? Iată ce altceva ar trebui să știți despre această minune naturală cu multiple sarcini.

Nu vă va înfunda porii.

Uleiul de jojoba este, din punct de vedere tehnic, un ester de ceară - unul dintre componentele principale din uleiul pe care pielea dvs. îl produce în mod natural (aka sebum) - mai mult decât un triglicerid, cum sunt majoritatea uleiurilor. Esterii de ceară (credeți-i ca o ceară lichidă) sunt, de asemenea, mai ușori și mai puțin grași decât alte uleiuri (ahem, nucă de cocos), motiv pentru care sunt mai puțin susceptibili să vă înfunda porii și să conducă la spargeri.

Ar putea ajuta la controlul uleiului.

"Uleiul de jojoba este unic printre uleiurile pe bază de plante, deoarece este destul de similar cu compoziția de sebum uman", spune Nikhil Dhingra, MD, dermatolog la Spring Street Dermatologie din New York. "Deoarece este atât de similar, vă poate păcăli pielea să creadă că nu trebuie să producă mai mult ulei."

Este un mare antioxidant.

Fiind acela că uleiul de jojoba este bogat în vitaminele E și B, acesta poate ajuta la acționarea ca un scut pentru a proteja pielea împotriva daunelor radicale libere cauzate de factori de mediu, cum ar fi poluarea sau fumul.

De asemenea, ar putea ajuta la reducerea ridurilor.

„Uleiul de jojoba ajută la combaterea daunelor radicalilor liberi, care, la rândul lor, va ajuta la prevenirea descompunerii colagenului care poate duce la pielea creponată și la riduri, ceea ce îl face extrem de benefic în formulările de piele”, explică Luigi L. Polla, medic, dermatolog și fondator of Forever Institut și Alchimie Forever Skin Care din Geneva, Elveția.

Este un hidratant suplimentar eficient.

Uleiul de jojoba se scufundă adânc în piele. Pielea uscată și deshidratată beneficiază cel mai mult de uleiul de jojoba, însă Polla spune că acest ingredient poate fi util pentru toate tipurile de piele. "Uleiul de jojoba este bogat în grăsimi naturale care îi imită pe cei din stratul exterior al pielii", explică Joshua Zeichner, MD, director de cercetări cosmetice și clinice la Mount Sinai Medical Center din New York. "Acest lucru înseamnă că poate ajuta pielea să-și păstreze umezeala și să se vindece singură."

Poate ameliora afecțiunile pielii.

Jojoba poate beneficia mult mai mult decât de pielea de pe față. „S-a dovedit că uleiul de jojoba ajută la calmarea eczemelor și poate ajuta la calmarea inflamației la nivelul pielii, în special dacă este stratificat sub un strat gros de petrolatum pentru petele de uscăciune încăpățânate”, spune dr. Dhingra.

Îți poate ajuta și părul.

Hidratarea funcționează la fel de bine pentru șuvițele uscate. Netezi câteva picături pe capetele toroanelor tale pentru a ajuta la îmblânzirea fluturilor și la capetele despicate netede.

Ar putea ajuta la vindecarea rănilor.

Antioxidanții menționați mai sus "ajută la reducerea inflamației și la îmbunătățirea vindecării rănilor", explică Jennifer T. Haley, MD, medic dermatolog care practică în Scottsdale, AZ și Park City, UT. "Are, de asemenea, proprietăți anti-fungice și antibacteriene."

Poate pune capăt plăgilor reci.

Docosenol - ingredientul activ găsit în majoritatea cremelor cu durere rece - apare în mod natural în uleiul de jojoba. Netezi o picătură peste durerea ta data viitoare când simți că apare.

Se dublează ca o mască de scalp.

Masează-l în pielea capului înainte de culcare pentru un tratament peste noapte, care va permite ca proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de jojoba să funcționeze pentru a calma mâncărimea, pielea iritată a capului.

Îți poate îndepărta machiajul.

Uleiurile sunt capabile să descompună machiajul impermeabil mult mai ușor decât apa și săpunul. Uleiul de jojoba este perfect pentru acest lucru, deoarece este suficient de blând pentru a fi folosit în jurul ochilor, astfel încât să poată elimina acest eyeliner lichid pentru îmbrăcăminte lungă.

Are o durată lungă de valabilitate.

Deoarece uleiul de jojoba este mai degrabă o ceară decât un ulei adevărat, acesta poate trăi pe raftul dvs. ani de zile fără a merge rău. Puteți compara cu ceara de albine - albinele își păstrează mierea în celulele de ceară pentru a o păstra proaspătă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu