vineri, 24 ianuarie 2020

12 lucuri despre uleiul de Jojoba


Uleiul de jojoba este utilizat pe scară largă, dar în ciuda faptului că este atât de bine cunoscut, există câteva fapte interesante despre acesta, pe care aș dori să le împărtășesc cu tine.

  1.     Uleiul de Simmondsia Chinensis este extras din semințele de Jojoba, un arbust care aparține familiei Buxaceae care crește sălbatic în zonele deșertice din Arizona, Mexic, California și Egipt. Știu că originea poate fi înșelătoare cu numele „chinensis”, care se referă, de obicei, la „originar din China”, dar realitatea este că unii botanici din secolul XIX au numit-o greșit și au avut nevoie de zeci de ani pentru a găsi greșeala.
  2.     Având în vedere mediul dur în care crește (temperaturile variază de la + 40 ° Cto -30 ° C), această plantă poate trăi până la 200 de ani.
  3.     Trăiește pe sol nisipos sau pietros, foarte sărac și nu are nevoie de îngrășăminte, necesită, de asemenea, puțină apă. se adaptează la condiții extreme datorită rădăcinilor foarte dezvoltate și adânci și acoperirii ceroase a frunzelor.
  4.     Principalul fapt este că nu are glicerină, care este o raretă în uleiuri, din acest motiv, este o ceară lichidă, în ciuda numirii de ulei. Primul studiu care confirmă că era o ceară și nu un ulei a fost publicat în 1933.
  5.     În pielea comercială o veți găsi dezodorizată, dar prefer să folosesc versiunea nerefinată, deoarece aroma poate fi puternică, dar plăcut botanică.
  6.     Se absoarbe cu ușurință, deoarece este foarte compatibil cu pielea, similar cu cerurile găsite pe sebumul uman.
  7.     Alunecă peste piele și se simte foarte neted. Acest lucru se datorează faptului că există atât de mulți acizi grași lungi care fac parte din uleiul de Jojoba care dau acest efect.
  8.     Este foarte stabil la ranciditate. Motivul este pentru că este ambalat cu antioxidanți naturali.
  9.     Este mai bine să îl depozitați într-o sticlă sau sticle întunecate, deoarece lumina afectează stabilitatea acesteia.
  10.     Nu este iritant pentru piele, nu este comedogen și nici nu provoacă reacții de sensibilizare a pielii. Deci poate fi folosit pe pielea sensibilă.
  11.     Această plantă a fost cunoscută și de azteci, care au folosit-o ca aliment și ulei, pentru a trata bolile și rănile pielii. Ei au numit-o „Hohowi”.
  12.     Este considerat un rapel natural SPF datorită stabilității moleculelor la razele UV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu